Lekkere groentesoep: gezond, makkelijk en smaakvol

Foto: PIxabay

Culinair – Heeft u zin in iets gezonds, hartigs? Dan is een lekkere groentesoep de perfecte keuze.

Groentesoep is niet alleen voedzaam en licht verteerbaar, maar ook eenvoudig te maken met ingrediënten die u vaak al in huis heeft. Het is bovendien een uitstekende manier om restjes groente op te maken.

Boodschappenlijst 4 personen

  • 2 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g doperwten
  • 1 handje vermicelli
  • 1 eetlepel olie
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de wortel en knolselderij en snijd alle groenten in kleine blokjes of reepjes.

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook glazig.

Voeg de rest van de groenten toe en bak ze 5 minuten mee.

Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.

Laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

Voeg in de laatste 5 minuten de vermicelli toe.

Breng op smaak met peper en zout. Strooi er eventueel wat fijngehakte peterselie overheen.

Groentesoep is heerlijk als lunch of als voorgerecht bij het diner. U kunt ook variëren met andere groenten, zoals courgette, tomaat of bloemkool.

Serveer er wat volkorenbrood bij voor een complete maaltijd.