Macaroni een klassieke favoriet op tafel in een handomdraai 

Foto: Pixabay

Culinair – Macaroni is een super eenvoudige, maar heerlijke maaltijd die zeer makkelijk te bereiden is.

Of je nu een drukke dag hebt gehad of gewoon zin hebt in een makkelijk maaltijd, macaroni stelt nooit teleur. Hier is een recept om in 30 minuten een smaakvol gerecht op tafel te zetten.

Snijd de ui, knoflook en paprika in kleine stukjes. Zet een pan met water op het vuur en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

korte bakken

Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe vervolgens de paprika erbij en bak deze kort mee.

Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en bak deze kort mee om de smaak te versterken. Voeg daarna de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Doorwarmen

Voeg de macaroni toe aan de pan met saus en roer alles goed door. Laat het geheel nog even doorwarmen. Verdeel de macaroni over de borden en bestrooi met geraspte kaas. Serveer eventueel met een frisse salade.

Met deze eenvoudige ingrediënten en stappen maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd die bij jong en oud in de smaak valt.

Voor 4 personen heeft u nodig:

300 gram macaroni

250 gram rundergehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

2 eetlepels tomatenpuree

1 theelepel Italiaanse kruiden

50 gram geraspte kaas

Olijfolie

Zout en peper naar smaak

 

Eet smakelijk!