
Culinair – Koken is een kunst, en wie denkt dat dat anders is, heeft het mis!
Bob Soederhuizen genoot grote bekendheid als installateur. Hard werken en doen wat je belooft, dat was zijn devies. Zijn bedrijf groeide als kool en bood uiteindelijk werk aan zo’n vijftien medewerkers in de regio.
Hij had nooit verwacht zijn onderneming te verkopen, maar toen zich een koper aandiende, was het snel geregeld. Daarna startte hij een importbedrijf en later stapte hij in het onroerend goed. Ook daar nam hij zijn verantwoordelijkheid en bouwde hij een prachtig imperium op.
Culinaire kunsten
Drie jaar geleden stond hij op een ochtend achter het fornuis met topkok Mario Bouman. De locatie: Sligro Purmerend. Beide heren lieten hun culinaire kunsten zien, en tijdens de opnames hebben wij daar enorm van genoten.
Soederhuizen bleek een uitstekend gevoel voor koken te hebben en kreeg zelfs een 9,5 van Bouman voor zijn creatie. Hij wist feilloos wat er van hem werd verwacht en wist iedereen te verbazen. Bovendien kenmerkt zijn gezelligheid hem.
De tekst gaat verder onder de video.
Bob is een echte Bourgondiër die alles lust en moeiteloos weet te bereiden. Zijn kennis van diverse gerechten is fenomenaal. Dat was wellicht minder ideaal voor het programma, want het concept was dat gasten nauwelijks een pan water aan de kook konden krijgen.
Mario zou hen dan naar een culinair hoogtepunt begeleiden. Bij Soederhuizen ging dat idee echter volledig de mist in. Het gerecht dat hij bereidde, was Gravad Lax, een Noors-Zweeds gerecht van gemarineerde zalm. Met zijn stevige handen wist hij dit meesterlijk te bereiden.
Zonder twijfel
Het geheel werd bekroond met een heerlijke Italiaanse wijn. Zowel Bouman als Soederhuizen wist onze filmploeg te imponeren. Bob was zonder twijfel een van de beste gasten die wij in deze miniserie hebben mogen ontvangen.
Taalvoudje gezien? Laat het ons weten op: Taalfdoutje@BrocaMedia.nl